Голосування за номінанток премії «Жінка України – 2018»

Голосування за номінанток премії «Жінка України – 2018»

Жіночий журнал “Единственная” запускає голосування за номінантів всеукраїнської премії “Жінка України”. У 7 номінаціях представлені 44 номінантки, яких визначили 36 профільних експертів.
У номінації “Наука” представлені Ольга Балакірєва, Ольга Богомолець, Наталія Кузнєцова, Елла Лібанова, Ольга Новікова, Тетяна Єфименко.

Проголосувати за д.е.н. Новікову О.Ф. Ви можете за посиланням >>>

Основна ідея цього проекту – надихнути жінок України на активні зміни в своєму житті, а значить, і країни в цілому, показати найяскравіших і активних представниць в різних сферах діяльності, які створюють позитивний імідж країни, підтримують впевненість жіночої аудиторії в тому, що змінювати Україну на краще може кожна.
Наступним етапом проекту є голосування аудиторії за номінантів у кожній категорії.
Голосування буде проходити на субдомені woman.edinstvennaya.ua і триватиме до 5 березня 2018 р

Лауреат кожної категорії ( «Бізнес», «Культура», «Наука», «Освіта», «Соціальний внесок», «Спорт», «Здоров’я і медицина», «Мода і краса», «Шоу-бізнес», «Психологія і саморозвиток ») буде визначено за сумою балів глядацького та експертного голосування та оголошений на церемонії нагородження 15 березня 2018 року.Церемонія нагородження пройде в Fairmont Grand Hotel Kyiv.

Ольга Новікова

Доктор економічних наук, професор, заступник директора з наукової роботи Інституту економіки промисловості НАН України, лауреат премії НАН України імені Новикова ОльгаМ. І. Туган-Барановського (2002), лауреат премії НАН України імені В. М. Птухи (2006) Ольга Новікова – одна з провідних вчених-економістів України та відомий фахівець з проблем соціоекономіки, соціальної безпеки, соціально-трудових відносин, сталого розвитку. Адже її увага як науковця насамперед спрямована на питання соціальної політики, соціального захисту населення, забезпечення якості життя українців, державне та регіональне соціально-економічне управління, економічну та соціальну безпеку. Вона присвятила своє життя дослідженню фундаментальних бюджетних, госпдоговірних тем та суспільно-значимій роботі.
Народилась Ольга Новікова 20 серпня 1948 р. у Донецьку.
У 1968 році вступила до Донецького національного університету на економічний факультет за спеціальністю «Економіка праці». Заочне навчання тільки пробудило у цілеспрямованій молодій жінці цікавість до наук, і згодом вона продовжила здобувати знання. Інститут економіки промисловості НАН України відкрив для неї свої двері та став для неї майже рідною домівкою. Саме там Ольга Федорівна пройшла великий шлях від лаборанта до професора.
У 1983 р. вона захистила кандидатську, а у 1998 р. – докторську дисертацію. З того часу її науково-організаційна діяльність вже давно розповсюдилась за межі інституту та рідного міста Донецька.
У 2014 році вона разом з Інститутом економіки промисловості НАН України вимушена була переїхати до Києва та продовжити там наукову діяльність у статусі внутрішньо переміщеної особи. Вся її сім’я – мати, донька зять та онука виїхали з нею до Києва. Прагнення не здавати наукових та життєвих позицій, незважаючи на вимушене переселення інституту та сім’ї, обумовило зростання науково-організаційних і побутових обов’язків та відповідальності. На роботі до обов’язків завідувачки відділу додались ще обов’язки заступника інституту, а бажання допомогти країні гідно розв’язувати нові проблеми вимушеного переселення стали додатковим навантаженням до бюджетної тематики.
У 2015 році вона стала заступником голови громадської організації «Асоціації вчених – внутрішньо переміщених осіб». Під керівництвом Ольги Федорівни розроблено Концепцію державної програми з відновлення та розбудови миру на сході України, а також Стратегію інтеграції ВПО в тергромади. Найяскравішим та показовим результатом стала монографія «Внутрішньо переміщені особи – від подолання перешкод до стратегії успіху», яка визнана кращим науковим виданням з соціогуманітарних наук Президією НАН України. Надзвичайна захопленість своєю справою, висока працездатність, кропітка робота стали запорукою того, що Ольга Федорівна – затребуваний український вчений та суспільний діяч.