ЗМІ про нас

ЗМІ про нас

7 травня на сайті Антикризового медіа-центру опубліковано статтю «Подолати кризу та вийти на новий рівень – Донеччина розробляє Стратегію розвитку на період до 2027 року». В публікації зазначено, що наразі в Донецькій області в активній фазі перебуває процес стратегічного планування, кінцевим продуктом якого стане Стратегія розвитку на 2021-2027 роки. Стратегія розробляється на засадах смарт-спеціалізації – тобто з урахуванням внутрішнього потенціалу та шляхом формування інноваційних цілей. До роботи долучені понад 160 осіб. Це представники влади, громадськості, бізнесу, освітяни та науковці. Вони поділені на чотири групи, кожна працює за своїм напрямом.
Науковці, котрі увійшли до складу робочої групи за напрямом “Економічний розвиток і зайнятість населення”, назвали сучасний стан Донецької області справжньою катастрофою, подолати яку можна лише з допомогою міжнародних донорів.
“Зараз в Донецькій області відбувається катастрофа в усіх її проявах – економічному, соціальному, науково-технічному, екологічному та гуманітарному. У зв’язку з тим, що військові дії у регіоні затягуються, деякі процеси можуть стати невідворотними. Тому потрібно залучити міжнародних донорів до вирішення цих проблем. Україна не перша країна, яка потерпає від конфлікту, тож світовий досвід допоможе подолати негативні наслідки. До того ж, свіжі інноваційні ідеї зможуть вивести економіку регіону на новий рівень”, – вважає Вячеслав Ляшенко, професор, академік Академії економічних наук України.

Докладніше − за посиланням