Відбувся міждисциплінарний науково-методичний семінар

Відбувся міждисциплінарний науково-методичний семінар

20 жовтня 2022 року в Інституті економіки промисловості НАН України відбувся міждисциплінарний науково-методичний семінар, на якому була заслухана доповідь «Управління поведінкою економічних агентів у маркетинговій діяльності підприємств із використанням інструментів штучного інтелекту», яка була підготовлена провідним економістом відділу фінансово-економічних проблем використання виробничого потенціалу, кандидатом економічних наук Шуміло Яною Миколаївною.

Дане дослідження проведено у рамках виконання Гранту НАН України групам молодих вчених НАН України для проведення досліджень за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки 2022-2023 рр. «Інструменти штучного інтелекту в управлінні поведінкою економічних агентів у цифровому просторі», під керівництвом провідного наукового співробітнику відділу фінансово-економічних проблем використання виробничого потенціалу, д.е.н. Турлакової С. С. 

Доповідачем було досліджено інструменти штучного інтелекту, які можуть бути використані у маркетинговій діяльності підприємства для управління поведінкою економічних агентів, розглянуто задачі, які вони вирішують та потенційний управлінських вплив. У результаті було представлено системи управління поведінкою економічних агентів в маркетинговій діяльності підприємств на стратегічному і тактичному рівнях, описано суб’єкт і об’єкт управління, їх взаємодію та результат управління. Визначено переваги використання інструментів штучного інтелекту в управлінні поведінкою економічних агентів у маркетинговій діяльності підприємств, очікуваний соціальний і економічний ефект.

Змішаний формат організації роботи семінару дозволив забезпечити колективну участь більш ніж 20 науковців з подальшим обговоренням проблеми. Відбулася змістовна наукова дискусія, у якій взяли участь доктор економічних наук Ляшенко В.І., доктор економічних наук Мельникова М.В., кандидат економічних наук Богуцька О.А., кандидат економічних наук Лях О.В. та інші учасники семінару.