Громадське обговорення проєкту Концепції цифрової трансформації освіти і науки на період до 2026 року

Громадське обговорення проєкту Концепції цифрової трансформації освіти і науки на період до 2026 року

10 червня 2021 р. відбулось громадське обговорення проєкту Концепції цифрової трансформації освіти і науки на період до 2026 року, запропонованої Міністерством освіти і науки України.

У заході, який проводився онлайн на базі платформи Zoom, із пропозиціями від колективу Інституту економіки промисловості НАН України щодо вдосконалення проекту Концепції цифрової трансформації освіти і науки із доповідями виступили заступник директора з наукової роботи ІЕП НАНУ д.е.н., проф. О.Ф. Новікова та головний науковий співробітник відділу економічних проблем соціальної політики д.е.н., проф. В.П. Антонюк. Відповідні пропозиції від ІЕП НАНУ надано у письмовому вигляді організаторам заходу.

До онлайн трансляції, яка велась на офіційній сторіці Facebook Агенції європейських інновацій, долучилися заступник директора з наукової роботи ІЕП НАНУ чл.-кор. Ю.С. Залознова, співробітники відділу фінансово-економічих проблем використання виробничого потенціалу д.е.н., доц. С.С. Турлакова, О.А. Воргач, Я.М. Шуміло та відділу проблем перспективного розвитку паливно-енергетичного комплексу к.е.н., с.н.с. І.П. Петрова.

Концепція цифрової трансформації освіти і науки на період до 2026 року представляє комплексне системне стратегічне бачення цифрової трансформації цих сфер та відповідає засадам реалізації органами виконавчої влади принципів державної політики цифрового розвитку, що затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019 р. №56, а також пріоритетним напрямам та завданням (проєктам) цифрової трансформації на період до 2023 року, схваленим розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2021 року № 365-р.